Lidt historie om Reiki

Home / Lidt historie om Reiki

Lidt Reiki historie

Mikao Usui

Reiki blev fundet i slutningen af 1800 tallet af Mikao Usui, som var en kristen præst.

Det fortælles, at han var en lærd mand, der brugte megen tid på at studere. Han studerede bl.a. de gamle sanskrit-skrifter og fandt deri nogle symboler, som han oplevede havde healende kraft. Gennem 21 dages faste, meditation og bøn på et hellige bjerg opnåede han adgang til den universelle healingskraft, som han kaldte Usui Shiki Ryoho og hvordan han skulle bruge den og symbolerne. Usui Shiki Ryoho betyder Usui’s system af Naturlig Healing, i daglig tale Reiki.

Usui viede resten af sit liv til Reiki, rejste rundt i Japan for at undervise og helbrede syge.

 

Chijuri Hayashi

En af dem der modtog hans undervisning var Chujiro Hayashi.

Chujiro Hayashi havde arbejdet som officer i flåden, men var pensioneret, da han mødte Usui. De fulgtes gennem mange år og det var naturligt at Hayashi blev Usui’s efterfølger og ansvarlig for at bevare og viderebringe Reiki.

Hayashi oprettede en klinik i Kyoto, hvortil folk kunne komme for at modtage deres daglige Reikibehandling. Healerne var Hayashi’s elever der under hans kyndige vejledning blev uddannet til selv at kunne behandle og undervise. Hayashi var en kendt og meget velanskreven mand ,der nød stor anerkendelse for sit arbejde. Det var almindelig viden, at man kunne bliver helbredt for sine sygdomme på hans klinik helt uden brug af operative metoder.

 

Hawayo Takata

Hawayo Takata blev født i 1900 på den hawaiianske ø Kauaii. Hendes forældre var emigreret hertil fra Japan og hun voksede derfor op i et japansk samfund og kultur.

Som voksen blev hun meget syg og tog til Japan for at blive opereret. Her hørte hun om Hayashi’s klinik og valgte i stedet at blive behandlet der. Gennem daglig healing med Reiki i næsten et halvt år, blev hun rask og ønskede naturligvis selv at lære Reiki.

Trods mange overvejelser indvilgede Hayashi i at undervise hende. Senere besøgte han hende på Hawaii og indviede hende til Reikimester og gav hende dermed tilladelse til selv at undervise.

Nogle år efter følte Hawayo Takata at hun skulle tage tilbage til Japan og ankom netop i tide til at tage afsked med Hayashi, der havde besluttet hellere selv at dø end at bruge sine Reikihænder til at lade andre dø (i anden verskrig).

Hawayo Takata blev nu Hayashi’s efterfølger og indtil sin død i 1980 rejste hun rundt på Hawaii øerne, i Califonien og det vestlige Canada for at undervise og give behandlinger.

Phyllis Lei Furumoto

Hawayo Takata’s barnebarn Phyllis Lei Furumoto varetager nu Reiki og har gennem de sidste 36 år gjort mange erfaringer og opnået megen viden. Hun er et menneske med stor indsigt, forståelse og erkendelse om Reiki og livet som sådant.

Phyllis står til rådighed for enhver der ønsker at kontakte hende. Hun afholder løbende webinarer, hvor hun bringer forskellige emner op til diskution.

Phyllis Lei Furumoto og Paul Mitchell (en anden af Hawayo Takata’s mestre) har gennem årene skabt en række seminarer Usui 1, 2, 3, der giver alle Reikimestre mulighed for at kende til Usui Shiki Ryoho i den oprindelige form som Hawayo Takata underviste i.

Phyllis besøgte Danmark i både 2015 og 2016, hvor flere hundrede Reikifolk benyttede muligheden til at mødes med hende, lytte til hendes erfaringer og få svar på en masse spørgsmål.